Heeft u een verstopte afvoer of riool? Bel direct 0162 – 462 551

Riool ontstoppen

Door het ophopen en aanhechten van allerlei stoffen is het soms nodig het riool te ontstoppen. Een verstopt riool of verstopte afvoer brengt vervelende gevolgen met zich mee, zoals lekkage, ernstige stankoverlast en vervuiling. U kunt proberen zelf het riool te ontstoppen. Zonder de juiste apparatuur valt dit in de praktijk vaak tegen. Schoonmaakbedrijf Perfekt staat 7 dagen per week, 24 uur per dag voor u gereed voor deskundige rioolservice.

Bekijk onze prijslijst     Of maak een afspraak

Rioolproblemen zijn een veelvoorkomend probleem. Zeker bij wat oudere rioolsystemen is het vaak een kwestie van tijd voor er een verstopping ontstaat. De riolering is dan ook een verborgen systeem in panden, waar men pas bij stil staat als zich problemen voordoen.

Rioolproblemen opmerken

Hoewel een acute verstopping vaak zeer plotseling kan optreden, zijn er diverse signalen die op een verminderde functie van de riolering duiden. Door dan al te ontstoppen wordt de kans op problemen veel kleiner. Terugkerende geurhinder en langzaam weglopen van het water en afval zijn de belangrijkste signalen die u kunt signaleren.

Zelf ontstoppen

Wij krijgen soms vragen of mensen zelf de riolering kunnen ontstoppen. Anderen gaan zelf aan de slag met ontstoppingsmiddelen en een tuinslang. In de praktijk valt het vaak niet mee om riolering op deze manier effectief te ontstoppen. Opgehoopte resten zijn vaak hardnekkig en spoelen niet zomaar weg.

Riolering laten ontstoppen

Wanneer wij komen ontstoppen, maken we gebruik van een hogedrukspuit. Het water komt hier onder veel hogere druk uit dan uit een tuinslang, waardoor we de verstoppen vrijwel altijd snel hebben verholpen. Met camera-inspectie kunnen we bovendien precies vaststellen waar het probleem zich bevindt. Met een vacuümunit zuigen we desgewenst het afval weg.

Perfekt rioolreiniging kunt u inzetten voor:

1

Riolering ontstoppen

Ontstoppen van alle soorten rioleringen met hoge druk units en veermachines.

2

Leegmaken

Leegmaken van kolken, putten, kelders en kruipruimten met een zuigunit.

3

Rioolinspecties

Rioolinspecties vanaf 12 mm! met behulp van rioolcamera´s, inclusief een mondelinge toelichting van onze monteur tijdens de video-opname, schriftelijke rapportage en eventueel digitale opnamen van de rioolinspectie.

4

Rookdetectie

Voor het opsporen van lekken in rioolsystemen welke stankoverlast en ongedierte kunnen veroorzaken.

5

Rioolreparaties

Perfekt rioolservice repareert in overleg met haar opdrachtgevers vrijwel alle soorten kapotte rioleringen.

Voorkomen is altijd beter dan genezen. Het preventief reinigen van rioolstelsels, straatkolken en (pomp) putten kan kostenbesparend zijn. Graag geven wij advies over de mogelijkheden van rioolreiniging.