Voor een gezond binnenklimaat

Ventilatiereiniging

Voor een gezond binnenklimaat is het belangrijk om ventilatiekanalen en luchtbehandelingskasten regelmatig te reinigen. Een opeenhoping van stof, schimmels en bacteriën kan leiden tot gezondheidsklachten, vochtplekken, schimmelvorming en nare luchtjes. Met regelmatig onderhoud van het ventilatiesysteem voorkomt u bovendien capaciteitsverlies.

 

Schoonmaakbedrijf Perfekt is gespecialiseerd in het reinigen en inspecteren van mechanische ventilatiesystemen en warmte terugwin-installaties. Wij werken veel voor VVE’s, bedrijven en (zorg)instellingen. Bekijk hieronder hoe we te werk gaan of vraag om een vrijblijvende offerte op maat.

VENTILATIEREINIGING IS MAATWERK

Om te voorkomen dat stof, schimmels en bacteriën zich ophopen en verspreiden via de ventilatie- en luchtbehandelingskanalen is periodiek onderhoud aan de ventilatie en luchtbehandeling door middel van ventilatiereiniging noodzakelijk. Perfekt ventilatiereiniging vermindert met professionele inspectie, reiniging en desinfecteren de kans op het zogenaamde Sick Building Syndrome, met klachten als concentratieverlies, duizeligheid en hoofdpijn. Een gezond binnenklimaat betekent minder ziekteverzuim en een hogere productiviteit.

Wij adviseren ventilatiereiniging o.a. in de volgende gevallen:

  • Wanneer de laatste reiniging 4 jaar of langer geleden is
  • Bij hoge luchtvochtigheid in het pand
  • Als u last heeft van schimmelvorming in het pand
  • Bij allergie, hoesten, branderige ogen of droge keel

REINIGEN

Intern reinigen van ventilatiesystemen en wtw-installaties.

DESINFECTEREN

Desinfectie doodt alle aanwezige schimmels en bacteriën.

CAMERA-INSPECTIE

De technische staat van ventilatiekanalen haarscherp in beeld.

Uw ventilatiesysteem ook Perfect schoon?

Wilt u ook verzekerd zijn van persoonlijke aandacht, flexibele maatwerkoplossingen en een Perfekt schoon resultaat?

MEER OVER VENTILATIEREINIGING

Wanneer is uw ventilatiesysteem voor het laatst gereinigd? Misschien zelfs nog nooit. Ventilatiereining is wel belangrijk. Want als de luchtkanalen van uw ventilatiesysteem verstopt raken, krijgt u onvoldoende gezonde lucht in huis. Slechte ventilatie kan vervelende gevolgen hebben voor de gezondheid van u en uw gezin. En de kans op schimmel en vochtplekken wordt groter.Daarom moeten ventilatiesystemen regelmatig gereinigd worden. Zo bent u altijd zeker van schone, gezonde lucht in uw huis. En met regelmatig onderhoud voorkomt u 10% capaciteitsverlies van uw ventilatiesysteem in een jaar.

voor en na ventilatiereiniging

Door middel van onderdruk en moderne borsteltechnieken kunnen kanalen van 75 – 500 mm hoogte inwendig worden gereinigd. Boven de 500 mm kanaalhoogte wordt in overleg uitgevoerd. Ronde en rechthoekige kanalen vormen hierin geen probleem. De door de krachtige afzuiging afgezogen lucht wordt door een filterunit gezuiverd, eventueel met HEPA filtering voor een schoon binnenklimaat tijdens de reinigingswerkzaamheden.
Na een grondige reiniging van de kanalen kunnen deze desgewenst met speciale nevelapparatuur gedesinfecteerd worden. Dit om alle eventuele achtergebleven bacteriën en schimmels te doden.

 

Meten is weten

In samenwerking met een gerenommeerd en gecertificeerd laboratorium kunnen wij de luchtkwaliteit in uw ruimte meten. We nemen dan een monster van de lucht en testen dit op de volgende zaken:

  • schimmels
  • bacteriën
  • stofdeeltjes

 

Na de meting ontvangt u een onderbouwd rapport met onze bevindingen en aanbevelingen.

Prijzen geldig voor standaard systemen van woonhuizen:

Reinigen van een mechanische ventilatie:

Het d.m.v. geforceerde onderdruk en borsteltechniek reinigen van de mechanisch ventilatie (MV) van een woning of appartement met maximaal 4 afzuigpunten. Voor de werkzaamheden in een woning wordt er een krachtige industriezuiger geplaatst, waarna met borsteltechniek de kanalen worden gereinigd. Na het reinigen van de kanalen wordt de ventilatiebox gereinigd.

 

De kosten bedragen € 165,25 inclusief maximaal 35 km reiskosten.

 

Reinigen van een warmte terugwin installatie:

Het d.m.v. geforceerde onderdruk en borsteltechniek reinigen van de afzuig- en inblaasleidingen van de warmte terugwin installatie (WTW) van een woning of appartement met maximaal 4 afzuigpunten en 6 inblaaspunten. Voor de werkzaamheden in een woning wordt er een krachtige industriezuiger geplaatst waarna met borsteltechniek de kanalen worden gereinigd. Na het reinigen van de kanalen wordt de warmte terugwin installatie gereinigd.

 

De kosten bedragen € 201,00 inclusief maximaal 35 km reiskosten.

Het achteraf d.m.v. een inspectiecamera inspecteren van de kanalen kost € 51,00 incl. btw.